Sivut

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Valkosuklaa-luumukakku

Joulun jälkkärikahveille tehty kakku. Pelkäsin, ettei koko soossi mahdu vuokaan, kun sitä tulee ohjeesta aika paljon, mutta oishan se mahtunu ehkä just just. Siks tota valkosuklaakerrosta on vähemmän, loput meni kulhosta suoraan syötäväks sellasenaan. :D Ohjeen löysin täältä, mutta muokkasin sitä hieman.

Pohja
75g margariinia
150g siirappipipareita

Täyte
5 liivatetta
3 munaa
1,5 dl sokeria
1prk maitorahkaa
5 dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
1,5 dl luumusosetta

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita ja painele irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja lisää siihen lopuksi maitorahka. Yhdistät vaahdot. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet. Lisää vesiliivateseos ohuena nauhana vaahtoon.

Jaa vaahto kahteen kulhoon. Lisää toiseen sulatettu valkosuklaa ja toiseen luumusose. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan ja vie se hetkeksi (15-20min) esim. ulos pakkaseen. Sekoittele aina välillä luumuseosta, ettei se jähmety. Kun valkosuklaatäyte on tarpeeksi hyytynyt, lisää luumutäyte. Laita koko kakku jääkaappiin ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti