Sivut

maanantai 18. helmikuuta 2013

Mikä on hippa/tag?

Multa kysytään tosi paljon mitä on hipat ja miten niihin voi osallistua. Ihanaa kun kysytään, koska se on niin kivaa puuhaa että kaikkien pitäis kokeilla sitä! :D Päätin tehä aiheesta ihan oman postauksen ettei mun tarvi jokaiselle vastata aina erikseen. :)

Ite hippailen postcrossingin virallisella foorumilla, mutta on kuulemma olemassa myös muita sivustoja, joissa voi hippailla mutta en oo niihin sen kummemmin tutustunut. Tonne foorumille pitää rekisteröityä erikseen ja lähes kaikki käyttää siellä samaa nimimerkkiä kun postcrossingissa. Ja miten hipat sitten toimii? Tästä linkistä löytyy mun mielestä melko hyvät ohjeet hippailun aloittamiseen. Eli jokasella hipalla on oma keskustelunsa ja alotusviestissä kerrotaan mikä ja minkälainen hippa on kyseessä. On olemassa tavarahippoja sekä ihan perinteisiä korttihippoja. Kummassakin on periaatteena se, että kun haluat hipata laitat viestiketjuun viestin "tag + viimesimmän tagaajan nimimerkin". Eli esim. "tag anonyymi92" (suomenkielisellä puolella tag=hippa). Tän jälkeen lähetät sille kenet oot hipannu yksityisviestin (eli u2u:n) ja kysyt hänen osotettaan. Sitten vaan lähetät käyttäjälle tagiin sopivan kortin/tavaran. Seuraava hippaaja hippaa sut ja kysyy sun osotetta. Kannattaa aina lukea alotusviesti huolellisesti niin tietää varmasti mistä hipasta on kyse! Useimmissa hipoissa voi myös esittää omia toiveita ja ne kannattaakin ottaa huomioon tavraa/korttia valitessa, jos haluaa vastaanottajan pitävän sun lähettämästä hippajutusta. :)

Täällä voi hippailla turvallisesti ihan suomeksi suomalaisille (tai keskustella ihan vaan postcrossaamisesta) ja siellä on sekasin suomalaiset kortti- ja tavarahipat. Jos on vähänkään epävarma niin suosittelen ekan hippaamisen suorittamaan tuolla suomenkielisellä puolella. Ihmiset on siellä tosi mukavia ja tarvittaessa neuvoo sut alkuun. Jos kumminki tuntuu, ettei Suomi-hipat kiinnosta niin täältä löytyy kansainvälisiä korttihippoja ja täältä puolestaan tavarahippoja. Jälkimmäisessä oonkin hippaillu varmaan eniten. Mun lähettämiä ja saatuja hippajuttuja löytyy hippa-kategoriasta. :)

En tiiä tuliko postauksesta liian sekava, mut yritin kumminki parhaani! :D Kysykää vielä jos jotain jäi epäselväksi, vastaan ihan mielelläni. :)


8 kommenttia:

 1. Oi ihanaa että teit tällasen postauksen! Oon nimittäin vaan vähän lukenut tästä aiheesta ja halunnut ottaa selvää ja aloittaa itsekin, kun on vaikuttanut sen verran kivalta. (:

  kohtaonjoaamu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiva kun teit tämän postauksen :) Täytyykin kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Kun osallistuu esim. johonki tavarahippaan, niin pitääkö siihen kirjekuoreen laittaa sen tavaran lisäks joku kirje/kortti? :D Vai lähetetäänkö se tavara pelkästään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä on tapana laittaa ees joku pikku lappunen, jossa kertoo mikä hippa ja keneltä. :) Ku jotku osallistuu tosi moniin tageihin ni ei mee sekasin. Ja on musta muutenkin kiva kirjottaa aina ees jotakin. :)

   Poista
 4. Kiitti kun teit tan postauksen. Oli hyotya :)

  VastaaPoista